Hvordan var egentlig russetiden 2020 under Cororna?

Vi har tatt et lite intervju med Marie Bjørnerem, bussjefen på Lets Get Loud 2020 fra Drammen for å høre hvordan deres opplevelse var under russetiden 2020.

Hvordan var dine forventninger til russetiden før Covid-19 kom?

- Mine forventninger til russetiden før corona kom var egentlig å ha det like fett som alle andre før oss, dra på alle disse treffene, landstreff Stavanger osv. Egentlig bare at det skulle være like fett som de andre russeårene som har vært, noe jeg ikke følte det ble, dessverre.

Hvordan ble russetiden i forhold til hva du så for deg?

- Vi hadde jo rulling hver dag, dro og badet på morgningen, møtte andre busser. Vi hadde det liksom gøy, men vi følte jo alle sammen at det var noe som manglet. Man fikk ikke den følelsen av at alt «kicket» igang fordi folk startet å rulle forskjellig, vi hadde ikke noe Drammensvisning, vi måtte ofte ha vors hver for oss istedenfor hele gjengen samlet. Ting var litt strengere. Man hadde jo også russetiden på et annet tidspunkt enn det har vært tidligere, så det var også ganske kjipt.

Beste minne fra russetiden?

- Beste minne er egentlig det med å slippe dekk og konsept. Og når jentene så bussen for første gang. Jeg og den andre bussjefen fikset jo hele bussen bak jentene sin rygg for vi måtte spontant ha en ny buss. Det var et veldig godt minne, å se hvor fornøyde og glade de ble. Morgenbadingen etter rulling var selvfølgelig gode minner, moshpit, alt egentlig. Jeg savner russetiden litt når jeg snakker om det.

Hvis du skulle vært russ igjen, og det fortsatt var Cororna, ville du vært det igjen da?

- Om jeg kunne vært russ igjen under corona så hadde jeg nok sagt Ja, men samtidig nei. Jeg følte på en måte ikke at jeg var ordentlig russ i år, noe jeg har sett frem til en god stund. Vi hadde som sagt ikke ordentlig 17. mai, kickstart dagen og drammenvisning. Vi fikk liksom ikke følelsen av at «Wow, nå er det vår tur» så det var jo litt kjipt. Så om jeg tenker meg ordentlig om hadde jeg nok ikke vært russ igjen under Corona.


Følte du at folk fulgte forhåndsregler osv?

- Vi hadde masse antibac i bussen, men når man blir full og tiden går så er det ikke så mange regler som blir tatt tak i på en måte. Så, nei det følte jeg ikke. Men vi passet veldig på å ha folk inni bussen vi pleide å være med, og som vi hadde en viss «kontroll» over. Det var sjeldent vi hadde folk vi ikke visste hvem var inni bussen vår. Men det var ikke så lett å ta forhåndsregler følte jeg. Hvertfall når det er russetid og man er full og man vil jo ha alle inn i bussen og feste. Det er jo det som er russetiden og rulling. Så hvis man ser bort ifra antibacen så kunne vi helt sikkert vært flinkere på å ta forhåndsregler.


Hva gjorde du for å unngå smitte?

- For å unngå smitte gjorde jeg egentlig ikke så mye. Jeg var mest mulig med «gjengen min» altså jentene på bussen, også brukte jeg anitbac her og der, men egentlig ikke så mye mer enn det. Det var liksom ingen som var syke, ingen problemer, ingen ukjente osv, det var ikke i tankene mine engang å holde avstand osv da så og si alle var friske og raske.

Hvis du skulle gitt russetiden 2020 et terningkast fra 1-6, hva ville du gitt?

- Hvis jeg skulle gitt russetiden 2020 et terningkast fra 1-6 ville jeg kanskje gitt den 2-3 i terningkast. Midt på treet. Vi manglet jo så mye. Man har sett så mange videoer og minner fra tidligere russ og man ser hvor gøy de har hatt det. Jeg føler ikke at vi hadde det like gøy fordi vi mistet så sykt mye av russetiden. Så rundt 2-3 i terningkast.

Hva ville du anbefalt til kommende russ? 3 gode tips til russetiden?

- For dere som er russ nå som det er corona – Ha det så gøy som overhodet mulig. Ikke dropp noen ting, bli med på alt, bare ha det så gøy dere kan. Det er bare en gang i livet. Ikke sammenlign din russetid med tidligere russetider som jeg gjorde for a blir du ikke fornøyd. Bli jævlig drita og ha det gøy. Det er det eneste jeg har å si egentlig. Bare nyt russetiden fullt ut! Enkelt og greit.
0

InvoeRuss er russens eneste totalleverandør. Vi leverer russeklær, dugnader og russebusser. Som en dedikert samarbeidspartner hjelper vi russen med alt man trenger til russetiden

(+47 ) 22 65 00 22

©2020 InvoeRuss AS | Alle rettigheter reservert | Post@invoeruss.no | 22 65 00 22 | Nedre Storgate 50, 3012 Drammen